Concerts

Los Toreros Muertos obren aquest divendres una intensa nova temporada musical a la Sala Zero

Los Toreros Muertos obren aquest divendres una intensa nova temporada musical a la Sala Zero

L’emblemàtic local tarragoní reobrirà les seves portes amb la tercera edició de l’OPEN FEST, dues nits de música que, a més de la banda liderada per Pablo Carbonell, comptarà amb concerts i sessions gratuïtes.

Flyer OPEN FEST portada

Tarragona, 2 d’octubre de 2014. La principal sala de concerts de la ciutat de Tarragona tornarà a obrir les seves portes demà divendres, 3 d’octubre, per a donar inici a una intensa temporada 2014-2015 de música en directe i d’altres activitats. La Sala Zero tornarà d’aquesta manera a l’activitat i ho farà amb un cap de setmana marcat per la tercera edició del minifestival OPEN FEST, que en aquesta ocasió comptarà amb l’esperadíssim concert de Los Toreros Muertos la nit del divendres, a més de l’actuació de diversos djs locals. Quedaran per dissabte les actuacions, totalment gratuïtas, de tres interessants grups del panorama català: Dead Parties (Bcn/Austràlia), Violets (Bcn) i els tarragonins The Madick’s, en el seu primer concert de presentació del seu EP homònim.
La Sala Zero encara la temporada amb una rica programació de concerts i altres activitats, moltes d’elles en col·laboració amb els principals col·lectius musicals i culturals de la ciutat, amb el ferm objectiu de fer front a les dificultats que planteja, entre altres aspectes, la crisi econòmica general, la falta de subvencions a l’activitat cultural i l’augment de l’IVA cultural que tant de mal està fent al sector de la música en directe. Durant els propers mesos, trepitjaran l’escenari de la sala artistes de la talla de Kiko Veneno, Paul Di’Anno (ex cantat d’Iron Maiden), Gigatron, El Último Vecino, Pau Vallvé, Refree, Interfront, D’ Callaos o Motorzombis, entre molts altres, amb l’objectiu de superar els registres de concerts i afluència de públic de les dues primeres temporades sota la nova gerència de la sala. En aquest sentit, i malgrat les complicades
perspectives per al sector, des de l’entrada de la nova Direcció de la Sala Zero, a l’octubre de 2012, l’aposta per la música en directe ha estat ferm i ha aconseguit créixer fins a un 40%, registrant 74 nits de concerts amb prop de 7.500 espectadors en la temporada 2012-2013 i 79 nits de concerts amb més de 8.500 espectadors en la temporada 2013-2014. En conjunt, en aquestes dues últimes temporades, han passat per la sala més de 250 bandes, de les quals prop de 110 eren d’àmbit local, la qual cosa ratifica el compromís de la Sala Zero pel foment de la cada vegada més rica escena musical del territori.
Per la seva banda, els djs seran els encarregats d’allargar la nit fins a altes hores, sempre amb la música com a principal protagonista. En aquest sentit, en les properes setmanes passaran per la cabina de la Sala Zero prestigiosos selectores com Miqui Puig, Dj Coco, Víktor Ollé, Dj Pegatas, Deckart, Hal9000 i una àmplia gamma de djs locals de gran qualitat.
Així mateix, la sala comptarà amb diversos clubs mensuals dedicats a estils musicals concrets, com és el cas del club de rock’n’roll Bule Bule, en el qual regnaran els ritmes dels 50, 60 i 70, des del rockabilly fins al powerpop, passant per soul, surf, garage i punk. Aquest reeixit club oferirà a més, una sonada posada de llarg dissabte que ve, 11 d’octubre, amb la primera edició del Bule Bule Toga Fest, un eixelebrat mini-festival que comptarà amb les actuacions de cinc bandes i una important nòmina de djs. Per la seva banda, el SLNT CLVB, dedicat a les derivacions més elegants de la house music actual (bass music, blog pop, UK garage, etc.) portarà a la sala durant la temporada als principals valors en alça de l’escena electrònica estatal.
La Sala Zero comptarà també en aquesta temporada amb altres activitats rellevants, com els seus cursos de Lindy Hop, el reeixit ball propi de la música Swing dels anys 20 i 30, que està començant a causar autèntic furor a la ciutat, i balls derivats del mateix, com el Rock’n’Roll, tots ells impartits per un professorat de gran prestigi en el sector.

admin

octubre 2nd, 2014

No comments

Comments are closed.